Bombhot mot centrala Göteborg?

Polisen i Göteborg har gått ut med att det eventuellt kan finnas ett bombhot mot centrala Göteborg inför lördagen. Vari bombhotet består eller varifrån det kommer finns ännu inga uppgifter om. Men eftersom det handlar om Göteborg så är det ju främst organiserad brottslighet man tänker på. Nåt planerat rån? Nån hämndaktion? Har det nåt samband med uppgörelsen på Gårda?

Eller handlar det om ett bombhot i samband med rättegången mot ett par unga män som är misstänkta för terrorism?  Nazister eller högerextremister? Fast troligare är förstås gangsters. Det är ju de enda som tidigare sprängt bomber i Göteborg. Nån terrorism har ju faktiskt aldrig funnits i Sverige även om utländska terrorister (tyskar och kroater) på 1970-talet gjorde ett par terroristdåd i Sverige.

Eller kanske ändå troligare. Det finns inget bonbhot alls utan polisen fantiserar, har vantolkat nåt de hört eller nåt liknande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements