Rasistattack mot moské

En lägenhetsmoské i Hallunda söder om Stockholm angreps i helgen med stenkastning. En person blev skadad. Polsien utesluter inte att det var ett angrepp mot muslimer. Men herregud, det är väl självklart att det var ett angrepp mot muslimer, mot en moské. Mot en muslimsk kyrkolokal. Något som naturligtvis är helt oacceptabelt. Något som bland mycket annat delvis är en följd av att media försöker normalisera sverigedemokraterna och därmed rasism och islamofobi.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag skulle i detta fallet gissa på att det handlar om syrianska/assyriska extremister och inte svensknationalistiska extremister, men oavsett vilken sort som begått hatbrotten den här gången så är det rimligt att det uppfattas som mer legitimt nu med tanke på all hets mot och allt misstänkliggörande av muslimer i samhället.

 • Inge Eriksson

  Jag har ingen uppfattning i skuldfrågan men utesluter muslimer som gärningsmän!
  Jag håller också med dej att sverigedemokraternas framgångar skapar en subkultur där det är helt ok, kanske tom. önskvärt att trakassera och förtala muslimer. Speciellt tydligt tycker jag att somalier ska straffas!
  Däremot vill jag inte hålla med om att media skulle på något sätt legitimera förekomsten av sverigedemokrater och deras anhang!

  • Anders_S

   Inge: Jag antar att du menar att man i den subkulturen du hänvisra till så ser man specieltl sentt på somalier.