Paulsen – Ferring

Läkemedelsföretaget Ferring grundades i Malmö år 1950 med namnet Nordiska Hormonlaboratoriet och bytte 1954 namn till AB Ferring. Grundare av företaget var Frederik Paulsen (1909-1997) och hans fru Eva Paulsen, född Frandsen.

Frederik Paulsen grundade 1983 Ferring Stiftung. I stiftelsen sitter äldste sonen Otto Paulsen i styrelsen.

På 1980-talet startade företagets internationella expansion på allvar. 1983 blev yngste sonen till grundaren, Frederik Paulsen (1950-), VD i Ferring AB 1988 blev han koncernchef. Sistnämnda år blev Ferring BV i Nederländerna moderbolag i koncernen. Detta bolag ägs dock i sin tur av ett företag i skatteparadiset Curaçao, Ferring NV, där Frederik Paulsen sitter i styrelsen.

Det slutliga ägandet ligger dock i en stiftelse, Dr Frederik Paulsen Foundation. 2006 flyttades huvudkontoret för företaget till Schweiz. Hela upplägget är gjort för att minimera skatter på alla plan, bolagskatter, inkomstskatter och skatter på utdelning. Det är också i stort sett samma upplägg som återfinns i samband med Kamprad och Ikea, Rausing och Tetra-Laval, Påhlsson och Pågens samt en del danska finansfamiljer och företag.

2008 ska Frederik Paulsen ha investerat i en restaurangkedja i Frankrike.

Idag har Ferring produktion i 8 länder och 3 700 anställda.

Läs mer: SDS1, 2, DN, KVP, AB,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

, , , , , ,

Powered by ScribeFire.

3 svar på “Paulsen – Ferring”

Kommentarer är stängda.