Endast en seriös sossepartiledarkandidat

I alla fall verkar det inte bättre utifrån Svenska Dagbladets (SVD) försök att få svar på vilken politik som socialdemokraterna ska föra från de som nämns som heta partiledarkandidater. Den enda som svarar är Lena Sommestad och ur min synpunkt är hon också den bästa partiledaren som socialdemokraterna skulle kunna välja. Hon har en tydlig vänsterprofil med verkar samtidigt vara en pragmatisk politiker. Två saker som är nödvändiga för att socialdemokraterna ånyo ska kunna få framgångare.

En generell vänsterlinje parat med pragmatiska lösningar på samhällsproblemen är en mycket bra kombination. Att Lena Sommestad dessutom är professor i ekonomisk historia parat med miljöintresse och erfarenhet som miljöminister gör inte saken sämre. Och utifrån SVD:s försök att få svar verkar hon ju dessutom vara den enda seriösa partiledarkandidaten. Jag delar alltså inte Peter Johanssons uppfattning att det är bra att inte svara på medias frågor.

En högerkandidat som visserligen inte svarat SVD har dock utvecklat lite tankar i DN istället. Så kanske måste även Mikael Damberg betraktas som en seriös kandidat. Med honom som partiledare tror jag dock att socialdemokraternas kräftgång kommer att fortsätta. Han företräder samma politik som Mona Sahlin, Göran Persson och de borgerliga partierna i Sverige. Det är ur min synpunkt inget alternatvi.

Intressant?
Läs mer: Peter Andersson, Högberg, Kildén & Åsman, Röda Malmö, Internationalen, Wennberg, Moberg,
Borgarmedia: SVD, AB, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: S: Höger eller Vänster, Lönedumpning, ERM och EMU – eller Kollektivavtal och strejkrätt? | Nemokrati()

 • Pingback: Partiledare Sommestad « Osunt()

 • Anonym

  Kan inte annat än hålla med dig, det sista Socialdemokraterna behöver nu är ännu en högersosse som partiledare. Det är också det sista Sverige behöver nu, framförallt är det det sista alla de som nu far illa i Alliansens Sverige behöver! Frågan är inser de det!? Eller skall de ”riktiga” socialdemokraterna behöva bryta sig ur partiet och bilda ett nytt Socialdemokratiskt parti!? Det här har jag skickat till partiet och även skrivit på en del debattforum. Har börjat tröttna på den nuvarande partitopppen, tror inte jag är ensam ute i landet!

  Är ”bara” en vanlig arbetare och inte så insatt i hur processen för att välja en ny partiledare går till! Egentligen kan man säga att på sätt och vis struntar jag i det också! Det viktiga för mig är att det sker på ett demokratiskt bra sätt! Framför allt är det jä…ligt viktigt för mig och alla andra som nu lider i det av Alliansen skapade allt kallare Sverige att det inte blir en av alla de ”garderobsmoderater” som partiet har allt för många av! Vi har tillräckligt av högerpartier i Sverige som vi har! Dessa ”garderobsmoderater” skulle göra partiet en stor tjänst om de kom ut ur garderoben och började betala medlemsavgift till Moderaterna istället! Det är dags nu att Socialdemokraterna började driva socialdemokratisk politik och slutar att knäböja vid nyliberalismens altare! Runt det altaret trängs det redan allt för många tillbedjare! Tror inte att nyliberalismen leder till varken Sveriges eller världens frälsning, tvärtom kommer den med all säkerhet att leda till Sveriges och världens fördärv! Så en ledare som lutar aningen åt vänster är vad jag tror att partiet behöver och vad många som tidigare röstade på socialdemokraterna ute i landet vill för att de skall återvända och börja rösta på socialdemokraterna igen! Det behövs ett nytt LAG, inte bara en ny partiledare! Ett rejält reningsbad är ett måste! De gamla stötarna måste väck! De kan möjligen ha en rådgivande funktion i inledningsskedet av en ny ledning men sedan får de hitta andra köttgrytor att samlas kring! En som jag tycker skall ingå i det nya laget är Lena Sommestad, som jag läst mycket av på senaste tiden! Tror att hon kan vara den som kan vända skutan åt rätt håll!

  Vi skall inte spela Alliansens spel! Vi skall spela VÅRT spel!!! Det finns människor ute i landet som far illa av Alliansens politik, det är dags att de ”gamla stötarna” i partiet tänker på dem och släpper taget om köttgrytorna och släpper fram människor som VILL något! Människor som vill förändra samhället till något som är bättre för alla, inte bara några få! Det behövs människor i partiledningen som inte bara tänker på sin egen personliga makt och vinning!

  Blir det ytterligare en ”högersosse” kommer jag att lägga min röst på V 2014, skall det vara enda chansen att få en motvikt till den av Alliansen förda politiken!? Kanske är jag inte ensam om att känna så! Skall V klättra om socialdemokraterna i opinionssiffrorna framöver eller vågar de ta tag i de verkliga problemen?

  Schas , bort med er ”gamla stötar” och ”garderobsmoderater”, försvinn! Ni tillför inte något, ni bara drar ner partiet i en nyliberal dypöl!

 • Anonym

  Kan inte annat än hålla med dig, det sista Socialdemokraterna behöver nu är ännu en högersosse som partiledare. Det är också det sista Sverige behöver nu, framförallt är det det sista alla de som nu far illa i Alliansens Sverige behöver! Frågan är inser de det!? Eller skall de ”riktiga” socialdemokraterna behöva bryta sig ur partiet och bilda ett nytt Socialdemokratiskt parti!? Det här har jag skickat till partiet och även skrivit på en del debattforum. Har börjat tröttna på den nuvarande partitopppen, tror inte jag är ensam ute i landet!

  Är ”bara” en vanlig arbetare och inte så insatt i hur processen för att välja en ny partiledare går till! Egentligen kan man säga att på sätt och vis struntar jag i det också! Det viktiga för mig är att det sker på ett demokratiskt bra sätt! Framför allt är det jä…ligt viktigt för mig och alla andra som nu lider i det av Alliansen skapade allt kallare Sverige att det inte blir en av alla de ”garderobsmoderater” som partiet har allt för många av! Vi har tillräckligt av högerpartier i Sverige som vi har! Dessa ”garderobsmoderater” skulle göra partiet en stor tjänst om de kom ut ur garderoben och började betala medlemsavgift till Moderaterna istället! Det är dags nu att Socialdemokraterna började driva socialdemokratisk politik och slutar att knäböja vid nyliberalismens altare! Runt det altaret trängs det redan allt för många tillbedjare! Tror inte att nyliberalismen leder till varken Sveriges eller världens frälsning, tvärtom kommer den med all säkerhet att leda till Sveriges och världens fördärv! Så en ledare som lutar aningen åt vänster är vad jag tror att partiet behöver och vad många som tidigare röstade på socialdemokraterna ute i landet vill för att de skall återvända och börja rösta på socialdemokraterna igen! Det behövs ett nytt LAG, inte bara en ny partiledare! Ett rejält reningsbad är ett måste! De gamla stötarna måste väck! De kan möjligen ha en rådgivande funktion i inledningsskedet av en ny ledning men sedan får de hitta andra köttgrytor att samlas kring! En som jag tycker skall ingå i det nya laget är Lena Sommestad, som jag läst mycket av på senaste tiden! Tror att hon kan vara den som kan vända skutan åt rätt håll!

  Vi skall inte spela Alliansens spel! Vi skall spela VÅRT spel!!! Det finns människor ute i landet som far illa av Alliansens politik, det är dags att de ”gamla stötarna” i partiet tänker på dem och släpper taget om köttgrytorna och släpper fram människor som VILL något! Människor som vill förändra samhället till något som är bättre för alla, inte bara några få! Det behövs människor i partiledningen som inte bara tänker på sin egen personliga makt och vinning!

  Blir det ytterligare en ”högersosse” kommer jag att lägga min röst på V 2014, skall det vara enda chansen att få en motvikt till den av Alliansen förda politiken!? Kanske är jag inte ensam om att känna så! Skall V klättra om socialdemokraterna i opinionssiffrorna framöver eller vågar de ta tag i de verkliga problemen?

  Schas , bort med er ”gamla stötar” och ”garderobsmoderater”, försvinn! Ni tillför inte något, ni bara drar ner partiet i en nyliberal dypöl!