Terrornojan i SVD fortsätter

Sverige har ingen internationell terrorism att tala om. Landet är varken drabbat eller har speciellt många individer som kan tänkas utföra terroristdåd här eller i andra länder. Taimour Abdulwahabs dåd i Stockholm var ett dåd av en förvirrad ung man.

Hot om eller försök till bombdåd förekommer regelbundet i Sverige, men oftast framförs hoten eller genomförs försöken av människor med svenska namn. Exempel på detta är mannen med bombbältet på en spårvagn, kvinnan som försökte spränga i Sveg och mannen som hotade i Nybro.

Dessa dåd är lika mycket terroristdåd som dådet i Stockholm men de har inte klassats som det. Eller så är det inte terroristdåd överhuvudtaget. Varken Abdulwahabs dåd eller de andra.

Eftersom vi i praktiken inte har någon terrorism i Sverige skulle jag nog säga att det är SVD som förlorat kontrollen, förlorat kontakten med verkligheten. Inte Säpo.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Moderaterna och Svenska Dagbladet visar alltmer upp sig som USA:s lydiga undersåtar, för att förtrycka det fria ordet och sann yttrandefrihet. De hyllar Internets frihet med munnen i andra länder, men jobbar häcken av sig i Sverige för att till varje pris kunna spionera och kartlägga de politiska åsikterna på alla i Sverige, och att kunna leverera fildelande barns identitet till USA-bolagen.
    Varje form av seriös terroism använder inte Internet eller mobiltelefoni på ett spårbart sätt, så hela apparaten är bara avsedd att ta reda allt om DIG. Så om du av någon orsak kan hota eller irritera Moderaterna, så kan de sätta in allt som finns av regler, lagar, rättegångsapparat, polis, Säpo osv på att knäcka dig. Tekniken är föralldel inte ny för Moderaterna, när Bengt Bratt var med och avslöjade IB fick han smaka på vad en irriterad statsapparat hittar på.

  • Pingback: En klassisk värdekonflikt « Juridikbloggen()

  • Pingback: En klassisk värdekonflikt « Jakob Heidbrink – Meddelanden från juridikens maskinrum()

  • Pingback: Vänsterns noja()