Fria fantasier och påhitt i SVD

Det är uppenbart när man läser de senaste terrornojeartiklarna i SVD att det mesta av spekulationerna i dem inte är annat än påhitt. Exempelvis om Al-Qaida som en toppstyrd världsomspännande organisation där man nu använder Wikileaks för att kolla in var man ska slå till med nålsticksoperationer mot USA.

Det handlar om påhitt om Taimour Abdelwahab och Al-Qaida från islamofoba och överhysteriska reportrar som ser en mängd faror och konspirationer där Säpo inte ser nån större fara. I jämförelse med de hysteriska, terronojiga och islamofoba journalisterna på likaledes hysteriska SVD framstår ju Säpo på presskonferenser och i rapporter (trots bristerna) som förnuftets röst.

SVD presenterar helt enkelt osannolika och hysteriska konspirationsteorier. SVD bedriver en oansvarig hetskampanj. En hetskampanj som i förlängningen kan drabba helt oskyldiga svenskar med muslimsk tro. Propaganda, islamofobisk propaganda, inte journalistik, är vad det handlar om.

Intressant?
Borgarmedia: EX1, 2, 3, GP1, 2, 3, 4, 5, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, AB1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Johan L

  Ärligt talat, är det bara jag som tycker en ”fabrik för tillverkning av granatkastare” låter som ett militärt mål? Finns det nån regel om att all stridsföring måste ske inom Afghanistan eller vad?

 • Skagner

  Jag håller med, Men andra tidningar är lika nyttiga idioter.
  Nu sägs det överallt att wikileaks används på muslimska terrorsidor för att hitta mål och diskutera dessa. Detta är givetvis USAs positionering mot Assange inför åtalet. expressen.se
  Samma sak så skrivs det en artikel där Assange har på sig en grön jacka, ” godsägarjacka” , att han bor med kvinnor(dättrar till den han bor hos?) och äter vaktel etc på godset. Det är en del av att förminska och ta av hedern som säkert också kommer från USA som förberedelse av attacken mot deras fiende Assange.
  A-qaida är en muslimsk grupp , precis som de andra som har ett gemensamt mål. det irakiska kalifatet vill tex ha en sharia stat i irak.
  en del använder våld med koranen som stöd, andra använder andra metoder som de shariaförespråkare som blir politiker i sverige.
  Media ska granska och oberoende skriva om nyheter, men media av idag skapar sina egna nyheter, ofta med en egen agenda.

 • Pingback: Lördagsläsning v 50 « Jöran Fagerlund()

 • Pingback: Svammel från imamer och "experter" | Svensson()

 • Pingback: Attentat mot muslimsk bönelokal | Svensson()