Tynnered: Många vuxna ute är ett bra förslag

Tynnereds ungdoms- och föräldraförening föreslår att så många vuxna som möjligt bör gå ut på natten. Det är ett mycket bra förslag. Social kontroll är det bästa när det gäller att få stopp på onödig vandalism och ungdomsbråk. Där polisingripande kan göra att det blir värre innebär social kontroll, vuxennärvaro i stort sett alltid att det blir lugnare och mindre oroligt. Därför har Jörgen Kuhlin från föräldraföreningen helt rätt när han förespråkar många vuxna ute på stan:

– Två kollegor var ute och vandrade i går. Men de gick tyvärr hem vid 22-tiden och sedan startade oroligheterna vid 23. I kväll måste vi gå ut många fler, säger Jörgen Kuhlin, ordförande i Tynnereds ungdoms- och föräldraförening.

[…]

– Nu är det dags för vuxna i Tynnered att visa att de bryr sig om sin stadsdel och vad som händer här, säger han.

Alla vuxna som vill delta uppmanas att komma till föreningens samlingslokal på Grevegårdsvägen 76 klockan 19 på onsdagskvällen.

– 99 procent av alla ungdomar som bor här är goa och snälla. Vi är inte ute efter att snoka eller spionera utan vill bara vara närvarande och visa att vi finns här, säger Jörgen Kuhlin.

Tynnered (det handlar inte om Frölunda) är inte av Göteborgs allra fattigaste förorter, men fattigare än snittet för Göteborg. Det är dessutom en stadsdel med förhållandevis låg andel invandrare.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • ATB

  Intressant, men ändå inte. Visst, Tynnered har förhållandevis låg andel invandrare, men kolla gärna vilka som bor just på de drabbade gatorna runt Vättnedalsskolan (Smaragd- och Briljantgatan) och bortse från alla stabila och lugna radhus- och villa områden som också tillhör Tynnered! Utan dem skulle statistiken vara än dystrare.

  Om du har rätt i ditt skrämmande resonemang att ett eventuellt polisingripande gör att det blir värre (dvs. slöddret hämnas för att markera sin makt över samhället) är vi ute på tunn och hal is. De flesta invånare i Tynnered är hederliga, arbetande medborgare som betalar skatt för sin rätt att kräva skydd för sina liv och sin egendom. De skall inte alls behöva gå ut och konfrontera detta pack, utan det är ordningsmaktens uppgift. Men då behover ordningsmakten göra skäl för namnet, istället för att slösa tid på meningslösa dialoger med gängen. Det finns kulturer som löser konflikter med dialog och argument. På TV ser vi dagligen exempel på kulturer som försöker lösa konflikter med aggression, vapen och stenar.

  • ATB: Om du hade följt länken hade du sett att jag med Tynnered (som man i vanligt tal använder det) menar bara hyreshus- och bostadsrättsområden Grevegården, Skattegården, Ängås, Guldringen och Kannebäck. I alla de områden är andelen invandrare låg. Områdena vid Smaragd- och Briljantgatan ingår i Ängås. Så läs bättre nästa gång.

   Näset, Åkered, Önnered osv ingår inte i stadsdelen Tynnered om än i SDN Tynnered och är inte redovisade i den statistik jag använder mig av för Tynnered.

   Det står uttryckligen i lagen att polisen inte ska ingripa om deras ingripande kan leda till mer och värre brott (polislagen eller ordningslagen, kommer inte ihåg vilket) . Så det är en möjlighet som är känd och som lagstiftning därför tagit hänsyn till. Med vanligt folk på gatorna blri det ingen konfrontation och inget bråk. Det är så social kontroll fungerar. Det är mycket bättre än att använda främmande människor med vapen. Om du är så feg så att du inte vågar visa nåt civilkurage så är det ditt problem. Andra ska inte behöva lida för det. Du får skärpa dig helt enkelt.