Macdatorer blir som Ipad

Kanske ändå inte, men när Apple nu presenterat den nya versionen av operativsystemet för datorer, Mac OS X 10.7 Lion så har en mängd nyheter som hämtat inspiration från Ipad presenterats. Man ska bland annat kunnat använda svep och fingerrörelser mot skärmen för att manövrerar, välja program etc. För mig som också arbetar med att installera datorsystem, nätverk hos kund och föredrar Mac framför PC har det med 10.6 Snow Leopard varit problem med att ha folks hemmappar på servern. Därför har det varit tvunget att använda en Linux-server istället med en NFS-koppling (det var lite teknisk mumbo-jumbo för den som förstår sådant). Förhoppningsvis är det problemet löst med det nya operativsystemet. Men det återstår att se när programmet kommer i juli.

Den andra stor nyheten som Apple presenterat är iCloud, molntjänster där man kan ha sina data och använda olika program. I motsats till det nuvarande MobileMe så blir iCloud gratis. Något som garanterat innebär att jag kommer att använda mig av det. Både för egen del och förmodligen för en del kunders del. Det som främst är användbart är ju sådant som kalender, backup, kontakter och mejl. Musik och sånt är jag mindre intresserad av. Framförallt för kunders räkning.

Utöver dessa två nyheter så presenterade Apple också en ny version av operativssystemet för iPad och iPhone, iOS 5. men en hel del nyheter och förändringar som jag väl får sätt mig in när jag väl vant mig vid min nya iPhone och min fru vant sig vid sin nya iPad. Visserligen inte hennes, utan den har hon för jobbet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Man skulle ju tycka att någon som du borde ta avstånd från ett företag som appel som har leverantörer där folk tog livet av sig till höger och vänster. Där arbetsmiljön i övrigt verkar eftersatt då de nyligen hade en explosion som dödade flera anställda. Där arbetarna måste skriva på ett avtal där de lovar att inte ta livet av sig.

    • Det skulle var rätt svårt att leva då. Inga datorer skulle man kunna ha. Delar tillverkas i samma fabriker i Kina, Malaysia och andra länder. Ingen bli skull man heller kunna ha. Delar tillverkas i samma fabriker. För att inte prata om miljöpåverkan. Kött skulle man inte kunna äta i dagens värld och jag skulle inte kunna besöka mina barnbarn och min dotter i USA. Flyget och miljön du vet. Man kan helt enkelt inte förbättra villkoren i världen på det sättet. Det är inte möjligt och därför i stort sett meningslöst att jag personligen skulle bojkotta hit och dit. Jag ägnar mig istället till att samarbeta och ge stöd till de som organiserar arbetskraften på såna fabriker i Kina. Mycket bättre och mycket effektivare än individuellt agerande.

      Nu är detta iofs lite off-topic, men låt gå för denna gång.