Marcus Birro får svårt att försörja sig

Ni kanske undrar varför då? Det beror helt enkelt på att någon har uppfunnit en så kallad Birrogenerator. Med hjälp av den produceras Birro-krönikor på löpande band. Marcus Birro behövs helt enkelt inte längre. Alla tidningar som tar in krönikor av honom kan helt enkelt sluta köpa in dem. Birrogeneratorn gör jobbet billigare och bättre. En liten provkrönika kanske skulle smaka bra i denna ljuva stund (för det var väl inte bittra stund):

Även i den stora staden är det det lilla livet som betyder något.

Man ska städa, men ramlar över en bok man letat länge efter. Man ska träna men det börjar snöa. Man ska skriva ett kapitel på nya boken men blir sittande vid ett stumt fönster med en kopp kaffe medan fåglarna somnar på i snön på telefonstolparna på andra sidan vägen.

Tangentborden skälver.

Dubbelmoralen runt droger i Sverige är häpnadsväckande.

Jag är fortfarande mycket rädd. Men jag är inte ensam längre.

Utan synd, finns inga helgon.

När han som mördat Maria Goretti avtjänat sitt straff gick han i kloster. När hon under en stor och vacker ceremoni helgonförklarades 1950 var hennes mördare på plats i kyrkan.

– Därför att han ser ut som en Roger, sade damen.

Jag ser mig omkring. Människor värnar varandra, lånar ut mobiler, bjuder på mat, öppnar en burk öl, håller ett barn medan mamma värmer matburken i mikron.

Vilken märklig värld detta är ändå. Vi sitter i våra lägenheter, i våra små fönster, i våra kuber av hus, och känner oss lite trötta, lite gamla och ensamma när det tar två, max tre, minuter att kliva ut och gå fram till en dörr och ringa på.

Så ser en förlåtelse ut. Så segrar aldrig döden.

Om terroristen i Stockholm hade lyckats med att spränga oskyldiga människor i bitar, hade då denne Berggren eller någon annan av hans rättänkande kollegor, åkt runt till de anhöriga och förklarat att deras son eller dotter, far eller mor dött en fasansfull död för att Sverige har soldater i ett annat land?

Nu behöver vi bara en Gudmundson-generator (ingen tar ändå den mannen allvar, en maskin skulle förmodligen framstå som seriösare och mer påläst. Kanske vore en Malin Lernfelt-generator också bra. Men kanske är det svårt att få en maskin att framställa ledarkrönikor av samma usla kvalitet och med samma brist på verklighetsförankring. Och när vi ändå håller på, en skyttegenerator. Inte för att skjuta dock, utan för att ersätta han den där zombien (för det är han väl, han verkade på det viset när jag mötte honom i Malmö häromåret) Göran Skytte (fast han kanske har återbördats till graven, han verkar inte skriva nånting längre)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det roligaste jag läst på oerhört länge! 🙂

 • Borde vara väldigt enkelt med en Demirbag-Sten-generator också. Och kör mest med klipp-och-klistra-krönikor.

 • Anonym

  Nykterheten gjorde inte den karln klarare i skallen precis. Generatorn verkar hålla mycket hög standard, det där läste exakt som ett Birro-inlägg. Nu när man tydligen lyckats skapa Artificiell dumhet så kan artificiell intelligens inta vara långt borta!

 • Anonym

  Nykterheten gjorde inte den karln klarare i skallen precis. Generatorn verkar hålla mycket hög standard, det där läste exakt som ett Birro-inlägg. Nu när man tydligen lyckats skapa Artificiell dumhet så kan artificiell intelligens inta vara långt borta!

 • Pingback: Army of Bältdjur » Den automatiska BirroGeneratorn()

 • Pingback: Från Birrogenerator till Näringslivsgenerator | Svensson()

 • Pingback: Billig partiledarlösning för kristdemokraterna | Svensson()

 • Anonym

  Har just sett Debatt där Mats Odell kliade Markus Birro på ryggen som purrade som en utsvulten katt. Att Mats Odell & Markus Birro numer är Sveriges hetaste kärlekspar får mig att kväljas. Thåström: Hur fan kunde du låta den stollen att skriva i er box??? Fullständigt obegripligt…