Google+, Facebook, LinkedIn och andra sociala medier

Det finns en uppsjö av sociala medier. Jag har konton på de flesta. Det enda jag egentligen använder är Facebook. Ibland loggar jag in på Twitter för att lägga till folk som jag vill följa och för att svara på mentions och meddelanden. Det där gäller om vi inte räknar min blogg och alla tjänster som den utnyttjar sig av. Bloggens inlägg visas automatiskt på Facebook, Twitter och en mängd andra sajter. Syftet med det är att locka och få fler läsare till mina blogginlägg. De enda sajter som brukar ge besökare och läsare på bloggen är just Facebook och i mycket liten utsträckning Twitter.

Om jag ser till att bokmärka vissa inlägg på Delicious, Pusha eller StumbleUpon så ger det också en del besökare. andra bokmärkessajter har visat sig inte ge några läsare alls. Återpostar jag inlägg på min Posterous som i sin tur återpostar lite här och där så ger det ytterligare en del besökare och läsare.

Naturligtvis ger bloggspecifika tjänster som Knuff.se, Bloggportalen, Bloggtoppen, Politometern, Twingly med flera mycket fler besökare totalt. Med knuff och dess associerade sajter intressant.se och bloggar.se som nummer ett.

Jag har också konto på LinkedIn. Det har ingen koppling till min blogg utan det används för andra syften- så är det i all fall tänkt, men jag har ännu inte gjort mycket av det. Får väl se hur det blir i framtiden. I skuggan av Facebook, LinkedIn och Twitter måste jag säga att behovet av Google+ inte känns speciellt stort. Som alternativ till Facebook har jag svårt att se det.

Facebook befinner sig de flesta vanliga svenskar och med en djupare integration med Skype och Spotify (som jag faktiskt inte använt en enda gång sen gratisversionen försämrades) så blir det ännu mer intressant. Å andra sidan är ju Google+, liksom Googles andra Facebook-konkurrent Orkut, integrerat med Googles många andra tjänster (annonser, statistik) som jag ju också utnyttjar. Och Google som sökmotor är ju den främsta källan för läsare till min blogg. Microsofts alternativ Bing tillhör en mycket lägre division.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fast dina Twitter-länkar blir j-kligt märkliga. De verkar peka på tre olika sajter, beroende på.

  • Anders_S

   Det där är nåt som Google gör med dem som jag inte riktigt begriper. Men ibland så handlar det om länkar till min andra sajt, min Posteroussajt.

  • Det är Google som gör dem sådana. Men står det feedproxy eller goo så går de ändå till min blogg. Om det däremot står posterous kommer de inte från min huvudblogg utan från en blogg där jag postar utdrag ur en del inlägg.

   • Det är väl mest de där länkarna till posterous jag retar mig på. Har aldrig riktigt förstått vitsen med den.

    • Det ger mig fler läsare helt enkelt. Jag uppmärksammar inlägg igen så att säga. Men egentligen behöver de inte hamna på Twitter. Ska ordna med det.

 • Pingback: De sociala medierna och min blogg | Svensson | Seo/Sökmotoroptimering/Sökmarknadsföring/Sociala medier()