Rebellerna i Libyen – framgångar och underligheter

Upprorsstyrkorna i Libyen har enligt uppgifter i media intagit en gränsstad mot Tunisien, Ghazaya. Efter en offensiv mot staden ska Ghaddafis styrkor ha retirerat. En framgång för oppositionen så klart. En annan framgång är att övergångsrådet i Benghazi erkänts som Libyens legitima regering av Storbritannien. Det är positivt att det går framåt för oppositionen, både på slagfältet och på den diplomatiska arenan.

Samtidigt finns det saker som är lite oroande och som eventuellt kan tyda på interna motsättningar inom oppositionen. General Abdel Fattah Younes som tidigare var högt uppsatt inom Muammar Ghaddafis regim och sen blev rebellernas militäre ledare ska ha skjutits efter att han lämnat ett möte i Benghazi. Enligt vissa uppgifter ska han ha spelat ett dubbelspel och fortfarande haft kontakter med Ghaddafi-regimen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements