Gangsteruppgörelse på Möllevångstorget

Natten mellan fredag och lördag så var det skottlossning på Möllevångstorget i Malmö. En man ska ha blivit träffad och förd till en bil av en kamrat. Han ska ha varit iförd en skottsäker väst enligt vittnen på plats. Vittnen har också uppgett att personer med anknytning till Bandidos MC synts på platsen. Polisen bekräftar att en mängd medlemmar från flera olika kriminella gäng varit på platsen i samband med den rapporterade skottlossningen men vill inte närmare gå in på vila gäng det rör sig om. Ett trettital personer kontrollerades varav flera personer var kända av polisen sen tidigare.

Uppgifter tyder dock på Bandidos MC såväl som Black Cobra var inblandade i skottlossningen. Det är alltså fullt möjligt att det hela har kopplingar till den beskjutning som Bandidos lokaler i Helsingborg utsattes för i slutet av juni. Enligt Sydsvenskan så har polisen genomfört en razzia mot Bandidos lokaler så det förefaller ganska klart att de var inblandade i skottlossningen på Möllevångstorget.

Uppgifter tyder på att ytterligare ett gäng varit inblandat i det hela. Hells Angels MC har tidigare uppgetts samarbeta med Black Cobra i Östergötland och i samband med en uppgörelse i Norrköping mellan Black Cobra tillsammans med M-16 och Outlaws MC där flera personer skottskadades. En av dessa personer är skriven i Malmö. Hells Angels framstår som ett möjligt alternativ till ytterligare gäng som fanns på platsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements