Privat räddningsverksamhet förstatligas

Lite i smyg så förstatligas nu den helikopterbaserade räddningsverksamheten i Sverige. Detta sker efter att den tidigare blivit privatiserad i vad som uppenbarligen verkar vara en misslyckad privatisering. Lika misslyckad som konkurensutsättningen av ambulanssjukvården och larmverksamheten. Det senare har ju inneburit att folk dött och borde också leda till att all räddningsverksamhet och larmverksamhet återförs i gemensamt ägd regi och utan vinststyrning.

Regeringen är mycket förtegen om varför Norrlandsflyg och dess sjö- och flygräddningsverksamhet nu förstatligas och säger inte mer än att verksamheten annars riskerar att försvinna. Helt klart ett misslyckande för privatiseringspolitiken och helt klart ett falla som visar att allt inte mår bra av att vaar privat skött och/eller utsatt för konkurrens och vinststyrning.

Intressant?
Bloggat: Navyskipper,
Borgarmedia: Allehanda,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Norrlands glesbyggd är en oas för bra skola och omsorg. De är nämligen för olönsamma för att någon privat aktör skall vilja pungslå dem. Nu får de bra räddninsverksamhet också. Skulle bo där om jag inte blivit marknadsdeporterad till Stockholm, deporterad 40 mil från min familj.

    • Norrlandsflyg sköter all räddningsverksamhet med helikopter i Sverige. Det sköttes tidigare av militären. Huvudkontoret för Norrlandsflyg är numera i Göteborg.