De sociala medierna och min blogg

En stor del av mina besökare till bloggen kommer via olika sociala sajter som kan anses var så kallade sociala medier. Dvs andra bloggar, Facebook, Twitter etc. Förmodligen måste man väl också räkna bloggportaler och topplistor som Knuff och dess systersajter, Politometern, Bloggportalen och Bloggtoppen till dessa också. Däremot räknas väl knappast sökmotorer och liknande. Twingly är ju en viktig faktor för min blogg och får väl som verktyg för att knyta samman olika typer av sajter också räknas till de sociala medierna.

Senaste månaden har 51% av besökarna på min blogg kommit genom sökningar (på främst Google) och ytterligare 8% direkt. 4% har kommit genom att de läser/prenumerar på mitt RSS-flöde.

De kvarvarande besökarna, 37% (cirka 20 000 besök), har kommit via länkar från andra sajter. Överlägset viktigast för mig är Twingly vars länkar från tidningar, topplistor och sökmotor har stått för nästan 70% av de 20 000 besökarn som komme på länkar. Andra bloggar har stått för cirka 8% av de 20 000 medan Facebook enbart svarat för 3,5% och Knuff.se samt dess systersajter för 8,5%. andra sajter som har betydelse är Vänsterbloggar (1%), Politometern (1%), Google (Buzz, Plus, Reader osv, totalt 3%).

Sett utirån från min blogg så är Facebook alltså inte speciellt viktigt och företaget Facebook har i jämförelse med Microsoft, Apple och Google en marginell betydelse för min blogg och mitt liv. Det är alltså utifrån mitt perspektiv mycket långt till att Facebook (och utan insticksprogram/sajter som Bloglovin och Networked blogs skulle Facebook vara än mindre betydande)  något sätt skulle dominera Internet så som en del tidningar (Metro) idag ropar ut. Twingly är i så fall betydligt mer betydande.

Läs också: Min blogg, mina besökare och de stora IT-företagen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements