Egyptens folk tillbaka på Tahrirtorget

Protesterna mot militärregimen i Egypten har den senaste tiden ökat. Det ska snart vara val landet, men uppenbart är det många som fruktar att militären ska behålla makten. Därför har det idag varit demonstrationer i flera egyptiska städer. Protester som i Kairo och på andra platser möttes av brutalt våld från militärregimens polis:

Demonstranten som dödades i Alexandria deltog i protester mot militärstyret. 25-åringen dödades av gummikulor utanför säkerhetsstyrkornas högkvarter. En 16-åring skadades.

Närmare 700 personer skadades och en dog i går när flera tusen demonstranter drabbade samman med kravallpolis nära Tahrirtorget i Kairo.

Protester förekom även i städerna Aswan i södra Egypten och Suez vid Röda havet där tio människor skadades.

Demonstranterna på Tahrirtorget i Kairo jagades under eftermiddagen idag bort från torget av polisen, men senare ska de ha återkommit i tusental och på nytt besatt torget. Samtidigt går omvälvningen vidare i Libyen där nu Ghaddafis son Saif al-Islam har gripits och i Syrien tycks det vara på gränsen till inbördeskrig. Omvälvningarna och upproret i den arabiska delen av världen tycks alltså fortsätta.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Lasse,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements