Regn och storm – översvämningar igen

Återigen drog regnet och stormen in över Göteborg igår. Älvsborgsbron stängdes som vanligt av och det blev översvämmat lite här och där. Värst har det åter varit i svackor i närheten av slakthusområdet. Vid förrförra stormen i år var det översvämmat där vägen är nybyggd (45:an) och denn gång var det svackan under spårvägens viadukt på Slakthusgatan som vattnet stod högt. Man kan misstänka igensatta brunnar. Eller är det pumpar med för liten kapacitet? Inga pumpar alls? Det handlar ju om områden som nog faktiskt ligger under vattenytan i älven och Säveån när vattennivån stigit så mycket som den gjorde igår. Översvämningarna höllatt orsaka ett dödsfall igår då en kvinna körde ner i vattensamlingen på Slakthusgatan och inte kunde komma ut ur bilen sen. På något sätt tycks hon ha kört i ganska hög fart förbi avspärrningarna. Det är fortfarande översvämningar och andra problem på många ställen så blister uppmanas vara försiktiga.

Träd och flaggstänger blåste omkull men i stort tycks det ha gått förhållandevis bra överallt när det gäller skador på byggnader. Förra stormen åkte några takpannor på mitt tak, denna gång har det gått bättre. Ingenting tycks ha skadats. I andra delar av Sverige har snö och halka ställt till problem men inte här på västkusten. Här var det regn och trafikproblem på grund av blåst och regn. Förutom Älvsborgsbron så stängdes också Götatunneln av och kollektivtrafiken fick stora problem på många håll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ulla Pettersson

  Häftigt med strandtomter som så många vurmar för, det finns också nackdelar ska de veta.

 • Anonym

  Det var när det var såna här stormar det var gött att bo i Gårdsten, att bo på ett berg har sina fördelar ibland. Problemen med översvämningar är inte direkt ett nytt problem för staden, har något gjorts för att minska dessa problem? Eller hoppas man alltid att det var sista stormen.

 • Anonym

  Det största problemet är ju att folk är dumma i huvudet.

  ”Vi har folk på platsen nu, och de har fortfarande svårt att få folk att låta bli att köra ner under bron, berättar Lars-Gunnar Gustafsson.”

  • Det där verk ju faktiskt helt osannolikt korkat.