Som väntat: Håkan Juholt avgår

Håkan Juholt avgår som partiledare för socialdemokraterna med omedelbar verkan. Han uttalar fullt stöd för sin kommande efterträdare. Avgången förändrar dock inte det grundläggande i socialdemokratins kris. Bristen på en politik för vanliga människors intressen. Bristen på en politik som kan ge arbetande människor framtidshopp. Det problemet kvarstår. Så länge socialdemokratin i grunden är överens med den borgerliga högerregeringen om privatiseringar och nedskärningar kvartsår socialdemokratins kris.

Det som behövs är inte en ny partiledare utan en ny politik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Det som är roligt i denna situation är ju som följer:
  Vem skall sossarna hitta som inte genom sin politiska karriär inom (s) har skaffat sig ett stort  lager av skelett i sin klädkammare?
  Mitt enkla förslag är att ta in en opolitisk konsult som ny partiledare fram till valet, och därefter kolla vilken % man fått i riksdagen efter 2014. Partistödet beror ju på hur många man har i riksdagen, och det kan ju inte vara särskilt roligt att behöva avskeda 2/3 av partiarbetarna, för de duger ju naturligtvis inte till något arbete på den privata arbetsmarknaden. Hemkänsten kan ju inte svälja hur många som helst.
  Håkan Larsson

 • Anonym

  Förlåt : hemtjänsten