Ingen stoppar terrorism genom mer övervakning

Det fungerar helt enkelt inte. Det finns ingen anledning till att alla människor ska övervakas in i minsta detalj. Det minskar inte risken för terrorism och det stoppade inte seriemördaren och terroristen i Toulouse. Enligt den franska polisen hjälpte uppgifter från internet dem dock att utreda seriemorden och spåra mördaren.

Men de uppgifter man använde sig av kan man få fram utan en enorm övervakning av varje individ i ett samhälle. Jag har ju tillgång IP-nummer på alla som besökt min blogg, så det behövs ingen storskalig övervakning eller kontroll av vanligt folk bara för det. Storskalig övervakning stoppar alltså ingen terrorism och den behövs inte för att utreda brott heller.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • henkeboys

  Terrorismen kommer öka exponentiellt. Särskilt om detta uttalande realiseras: ”
  Frankrikes president Nicolas Sarkozy kallar morden för terroristattacker. Han hotar nu med hårda tag mot personer som besöker extremistiska hemsidor.

  – Från och med nu kommer alla personer som regelbundet besöker
  webbsidor som förespråkar terrorism eller hat och våld att straffas.
  Frankrike tolererar inte ideologisk indoktrinering på dess mark, säger
  han i ett uttalande.”

  I korthet innebär det att man tänker börja straffa folk som endast läser websidor..

  Det börjar lukta nazi-tyskland om frankrike nu…

  • Jag undrar faktiskt hur de tänkt att bära sig åt för att straffa de som läser vissa hemsidor. Det är sannolikt omöjligt. Men uttalandet i sig är naturligtvis helt sjukt.