Levande USA-historia

Boktips
Amerikansk gryning
Jöran Mjöberg
Carlssons

Levande USA-historia

Vill man, som jag, ha teoretiska djupanalyser ska man söka andra verk än ”Amerikansk gryning – Politik och kultur i Nordamerika från 1500-talet till Lincoln”. Däremot har man hittat rätt bok om man vill ha levande porträtt av det tidiga USAs politiska och kulturella personligheter – inklusive kvinnor, svarta och indianer.

Till detta fängslande miljöskildringar, ofta upplevda på plats. En personlig, annorlunda, litterär, detaljerad och kalejdoskopisk amerikansk historia. Kanske något för den USA- och historieintresserade allmänheten – med böcker och konst som överkurs.

Hans Norebrink

Läs mer: Blaskan, SVD1, 2, 3, KB, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements