Det ”toleranta” Israel – lynchmobbar angrep svarta

I Israel finns det svarta judar. Dessa har invandrat från Etiopien. Både som invandrare och flyktingar. Det finns också andra svarta invandrare som kommit som flyktingar. En hel del av dem uppehåller sig illegalt i Israel. Inte lika många som det finns i många länder i Europa, men det finns ändå en del.

Regeringen i Israel har klart uttalat att man inte vill ha de svarta i landet. Med rent rasistiska uttalanden har man låtit meddela att de borde kastas ut.

-Vi måste sätta alla dessa infiltratörer bakom galler och skicka hem dem. De tar ju jobb från israeler,  sa exempelvis inrikesminister Eli Yishai. Ordet infiltratörer för tanken till fiender, till spioner, till brottslingar. Flyktingar är inte brottslingar och flyktingar har rätt till asyl om de uppfyller villkoren för flyktingstatus.

Under onsdagen skakades Israel dessutom av ren raskravallerna i Tel Aviv där svarta angreps av rena lynchmobbar. Israel ett tolerant land? Knappast. Det är ett rasistiskt land med apartheidpolitik. Ett rasistiskt land med en rasistisk politik riktad mot palestinier och uppenbart också mot svarta. Även svarta judar drabbas av rasism och diskriminering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kenneth Degerfäldt

  ”Regeringen i Israel har klart uttalat att man inte vill ha ***de svarta*** i landet.”
  Jag blir alltid förundrad över folk som inte skäms för att ljuga rakt upp och ner sådär, men jag antar att du talar till en publik som tycker om när man generaliserar kring israeler på det viset, och inte till en publik som är intresserad av hur situationen för svarta judar med israeliskt medborgarskap, respektive illegala immigranter, ser ut i israel.
  Du har många intressanta och välskrivna inlägg om överklassdynastier i sverige, det förvånar mig mycket att du sjunker till denna nivå faktiskt.

  • Jag tolkar Eli Yishais uttalande så. Måhända är det en hård tolkning, men det är den jag gör. Även i Israel görs ju samma tolkning av Likudkritiker.

 • Kenneth Degerfäldt

  Jag vill tillägga att jag respekterar dig som vänsterbloggare som faktiskt vågat benämna antisemitism ibland bland islamister ibland. 

 • Kenneth Degerfäldt

  Jag har dock full förståelse för att du inte nämner Sudanesiska flyktingar i Israel när du är inne på ämnet svarta i Israel då det kanske kan leda till utfrysning av övriga vänsterbloggare som du länkar till här på bloggen.

  • Det har inte riktig med saken att göra, men jag bryr mig faktiskt inte om om andra vänsterbloggare skulle frysa ut mig. Jag nämnde inte sudanesiska flyktingar för at jag inte tänkte på dem. Man dessutom behöver inte nämna allt i varje inlägg.