Brand på Donsö

En brand i ett tättbebyggt bohuslänskt fiskeläge är alltid en allvarlig händelse. Trähusen ligger ofta mycket tätt och elden sprider sig lätt. Det kan snabbt utvecklas till en rejäl katastrof om det vill sig illa. Nu är det inte ofta det brinner i de bohuslänska kustsamhällena, men den gångna natten så brann det i ett större hus i Donsö hamn (Donsö ligger visserligen i Västergötland, men det är ju en typisk fiskelägesbebyggelse). Enligt uppgift brann också åtta sjöbodar ner.

Den lokala frivilliga brandkåren kunde inte släcka branden själva utan koncentrerade sig på att se till att branden inte kunde sprida sig. Med hjälp av resurser inifrån Göteborg kunde dock branden släckas. Polsien har inlett undersökning om mordbrand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements