VD i Biljett Nu gripen för misstanke om bedrägeri

Polisen har idag gripit och anhållit VD:n i Biljett Nu för misstanke om bedrägeri vad det gäller sålda biljetter till konserterna med Bruce Springsteen. Många personer köpte biljetter av företaget, men fick inga biljetter. Något som bolaget bett om ursäkt för. Men trots ursäkten har nu polisen gripit företagets chef (och ägare om jag förstått det rätt) för misstanke om bedrägeri:

I går bad företaget Biljett Nu om ursäkt. I ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen skrev företaget att de ska ersätta de uteblivna biljetterna men att de ”aldrig kommer att kunna kompensera er uteblivna konsertupplevelse”.

Nu berättar polisen att vd:n för företaget hade gripits vid Ullevi i går. Han sitter nu anhållen för bedrägeri och ska förhöras under dagen.

Jag trodde i ett tidigare inlägg att det handlade om klantighet och ett misslyckande från företagets sida. Polisens anhållan av företagets chef tyder dock på att det kan finnas nåt lurt i det hela. Han greps utanför Ullevi och man undrar ju vad han gjorde där. Kanske sålde han biljetter på den svarat marknaden, sånt kan ju g mer pengar än vita biljetter. Och har man dessutom sålt samma biljett två gånger blir det ju ännu mer. Kanske det verkligen är nåt skumt bakom Biljett Nu:s misslyckande. Kanske det ändå handlar om planerat bedrägeri. Polisutredningen lär väl antagligen bringa klarhet i fallet så vi får väl vänta tills den är klar innan vi har en bestämd åsikt i frågan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements