Biljettbedragare eller klantarslen?

Företaget Biljettnu.se har sålt biljetter till Bruce Springsteen i Göteborg. Biljetter som de inte hade. Vilket tycks vara själva affärsidén. Dvs man säljer först biljetter för att först senare köpa upp dem billigare på andrahandsmarknaden. Det är i alla fall planen:

Vi jobbar även med att erbjuda biljetter till utsålda evenemang! Det kan vi göra eftersom vi arbetar med biljettförsäljning ända fram till evenemangsdagen. (Genom att handla via Biljett Nu slipper den osäkre att utsätta sig för att själv köpa eller sälja återbudsbiljetter på radannonsmarknader, med allt vad det innebär.)

Det fungerade säkert på Madonna där det fanns biljetter över men när det gäller Bruce Springsteen så har problemet hela tiden varit det omvända. Brist på biljetter.

Troligen har Biljettnu.se därför inte lyckats köpa upp några. På mig verkar det som om det handlar om klantar som nu lurat ett antal människor runtomkring i Sverige. För hade varit medvetna bedragare hade de väl knappast brytt sig om att hyra in folk från nåt bemanningsföretag för att ringa upp alls om köpt, utan förmodligen bara skitit i det.

På hemsidan skriver man att man också arbetar med att sälja förstahandsbiljetter:

Biljett Nu är din biljettåterförsäljare som säljer och köper in konsertbiljetter som en service åt privatpersoner och företag. Vi erbjuder även förköpsförsäljning online åt arrangörer av konserter och evenemang.

[…]

Biljett Nu har de senaste åren sålt förstahandsbiljetter åt vitt skilda arrangemang med världsartister som Roxette och Cinderella, körer och församlingar i Svenska kyrkan, Talang i TV4 och Kraft & Kulturs evenemang på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg m.m.

Men några sådana tycks man inte heller ha fått tag på till helgens konserter med Bruce Springsteen.

De ansvariga bakom bolaget Biljettnu.se som formellt heter Biljett Nu AB, eller troligare Biljett nu i Stockholm AB, har själva gjort sig oåtkomliga och låter bemanningsföretagets personal ringa upp alla besvikna biljettköpare som alltså inte kommer att få nån biljett till Bruce Springsteen. I styrelsen för företaget sitter Hans Gunnar Haraldsson och Rosanna Maria Quresmini som suppleant. Den förstnämnde är sannolikt ägaren. Han är engagerade i ytterligare två företag varav ett är en bostadsrättsförening. Förutom bostadsrättsföreningen så sitter Quresmini i samma företags styrelser så de är väl sannolikt ett par.

Lurendrejare tycker jag inte det verkar som om de två i styrelsen för företaget och sannolika ägarna är, utan snarare handlar de om att de misslyckats med att köpa biljetter denna gång. Det är klantigt att de inte insett detta tidigare och kunnat varna de som beställt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

PS. 17:45: Verksamhetschefen Robert Jakobsson på Biljett.nu har nu låtit sig intervjuas och ber så mycket om ursäkt för det inträffade.

Advertisements
 • nisse_hult66

  Den där typen Robert Jakobsson snackar om ”att det är oacceptabelt att hota och trakassera oss” i DN. Han och Hans Gunnar Haraldsson är väl de sista på jorden att prata om oaccebtabelt. Jag uppmanar alla att skaffa en bild på dessa två och sätta upp på väggen och kasta pil på bilderna. Högsta poäng höger öga.
  Hans Gunnar HaraldssonTantogatan 27 lgh 1302Stockholm

 • Pingback: VD i Biljett Nu gripen för misstanke om bedrägeri | Svensson()

 • Pingback: Bedrägerier med Springsteenbiljetter | Svensson()

 • Nils_Lindholm

  Lägg märke till att biljett-nu inte är åtalade.
  Biljett-nu har sålt rätter att köpa biljetter.
  Finns inga biljetter så återlöses rätten.
  MEN säg att folk den 1/1 köper en rätt för tusenlappen.
  I sex månader har nu biljett-nu sugit ränta på tusenlappen, säg 15-spänn, säg tusen biljetter = 15-tusen utan att behöva offra någonting.
  Tvärs om så kan dom uppvisa ett konto med 1-miljon på.

  VD är förmodligen åtalad för att hjälpt till att sälja förfalskade biljetter.

  • Man kan inte åtala företag.

 • Pingback: VD i Biljett Nu har inte begått nåt brott | Svensson()