Ioan Ursut – inte så ofarlig ändå

Ioan Ursut var en känd brottsling i Sverige på  1980- och 1990-talet. Enligt en del poliser var han inte så farlig. Men sannolikt har de poliserna haft helt fel. Ursut kan ha varit inblandad i mord på maffialedare i Italien och i flera mord på rumäner i Helsingborg. En av de mördade i Helsingborg var en annan man misstänkt för mordet på maffiabossen i Italien tillsammans med Ioan Ursut. Inget av detta tar GP upp i sina ytterst svaga artiklar om Ioan Ursut. De hade fått en mycket bättre artikel om de köpt mitt gamla inlägg om Ursut. Ursut är numera död.

GP har också skrivit om Svartenbrandt och Clark Olofsson. Det har jag också gjort. Fast bättre.

Läs mer:

Ioan Ursut – mästerrymmaren
Clark Olofsson – Sveriges genom tiderna mest kände gangster?
Svartenbrandt – dalmas på brottets bana

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements