FBI provocerade fram försök till bombattentat

En ung man, ja, inte ens en man, en 18-åring, skrev hatfyllda meddelanden på nätet. Han ville delta i jihad mot västerlandet. Det finns många som skriver såna saker, men de flesta kommer aldrig att gå från ord till handling. Kanske inte den unge killen i detta fall heller. Om det inte hade varit så att han kontaktades av FBI-agenter. FBI-agenter som utgav sig för att vara terrorister och som dessutom erbjöd ynglingen en bomb.

FIB-agenterna ”groomade” killen som terrorist och efter flera månader av kontakter fick han en ”bilbomb”. Naturligtvis var det ingen riktig bomb, men det trodde ynglingen som tillsammans med en FBI-agent körde bilen till en krog där den parkerades. Tillsammans med FBI-agenten försökte sen den unge mannen utlösa bomben med en ”fjärrrutlösare”.

Som jag ser det var det hela ett försök ”bombdåd” som aldrig skulle ha ägt rum om inte FBI tagit initiativ till det. Det var alltså inte försök att spränga en krog som ägde rum, utan FBI lurade en ung kille för att sedan fängsla honom. Man undrar vad som egentligen är meningen med sånt? Det förhindrar ju inte på något sätt terrorism, utan gör istället unga män till brottslingar helt i onödan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements