Köpta besök och gillningar

Man kan från olika företag köpa besökare på en blogg, köpa gillningar (likes) på Facebook eller följare på Twitter. Något som kan gör att bloggen ser mer välbesökt ut och som gör att man ser ut att vara populärare på Facebook och Twitter än vad man i verkligheten är. Man kan också betala Facebook för att få samma resultat. Om man vill det alltså.

Men det finns hakar. Köpta besökare kan göra att Google fattar misstankar, man stängs av och så finns man inte längre med i deras sökresultat. Något som i mitt fall skulle innebära mycket färre verkliga besökare.

Min blogg får nämligen de flesta läsarna via sökningar på Google. Under den senaste månaden har 55% av min bloggs läsare kommit från Google. Ingen annan källa är i närheten av det. Twingly-länkar på dagstidningar och andra mediasajter stod för cirka 15% (GP stod ensamt för 10%), prenumeranter på mitt RSS-flöde för 5%. Sociala medier av olika slag stod för 4%. Av det så stod Facebook för cirka 1% och knuff.se med systersajter för 1%. Twitter gav mig ett mycket litet antal läsare, men så är jag inte heller så aktiv där.

Att köpa besökare och gillningar på Facebook är inget för mig. Det är helt klart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements