Polisutredning om hot mot Gun Holmertz

Gun Holmertz, känd och frispråkig aktivist i föreningen Caritas, har polisanmält något som hon upplever vara ett hot. Hon ska enligt anmälan ha blivit hotad av en medlem i föreningen Afrikas horn.

Afrikas horn är en förening som hon har kritiserat för att vara muslimskt fundamentalistisk. En kritik som blev mycket omdiskuterad. Jag känner inte till föreningen Afrikas horn, men har stort förtroende för Gun Holmertz som varit politisk aktivist och flyktingaktivist i Göteborg så länge jag har varit politisk aktivist i Göteborg.  Jag vet alltså inte om föreningen Afrikas horn är fundamentalistisk, men har inte någon anledning att ifrågasätta Gun Holmertz beskrivning av föreningen i fråga.

Den anmälde personen förnekar att han uttalat ett hot. Han hävdar att han bara sagt att han ska be om att gud ska straffa Gun Holmertz:

Enligt honom har inget olaga hot framförts:

– Hon är ju bara en gammal tant. Varför skulle jag hota henne?

Vad sade du till Gun Holmertz då?

– Att ”nu går jag hem och ber min gud att han ska straffa dig”. Exakt så, ingenting annat. Jag har två vittnen på det, hävdar 27-åringen.

Holmertz gick omedelbart till polisen och anmälde mannen. 27-åringen pekades dessutom ut av ytterligare två kvinnor i samband med en fotokonfrontation i slutet av september.

Enligt Caritas huvudperson var formuleringen mer av ett direkt dödshot. Hon återger det i samtal med GP så här:

”Allah har sagt till mig, och jag är en Jihadkrigare, att jag ska döda dig, och det vet inte du när det kommer att ske, men det kommer att ske”

Intressant?
I media: MND, SVT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements