Falskt utpekande av Olof Palme i filmen Call girl

I filmen Call Girl som handlar om Geijeraffären (Bordellhärvan) på 1970-talet utpekas Olof Palme som en av de högt uppsatta torskarna. I alla de dokument, böcker, tidningsartiklar och utredningar jag lästa om Geijeraffären så förkommer inte en enda uppgift om att Palme skulle ha tillhört kunderna hos de unga minderåriga prostituerade tjejerna.

Leif GW Persson tror för sin del att filmen riskerar åtal. Andra experter menar att det kan handla om en sorts förtal. Regissören Mikael Marcimain menar för sin del att man inte alls pekar ut Palme. Han försvarar sig också med att det är en spelfilm, fiktion, en påhittad historia om än med viss verklighetsbakgrund.

Thorbjörn Fälldin, Gunnar Sträng och Lennart Geijer förekommer däremot bland de höjdarpolitiker som pekats ut. I fallet Lennart Geijer kan det anses sannolikt att så också var fallet, när det gäller andra två är det väl mer osäkert.

Palme deltog däremot mycket aktivt i mörkläggningen av Geijer-affären.

Läs mer om bordellhärvan:

Läs mer om Olof Palme och hans familj:

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen,
Borgarmedia: AB1, 2, GP1, 2, HD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements