Nazister i parlament hotar med våld och registrering

Den grekiske parlamentsledamoten Ilias Kasidiari från nazistiska Gyllene Gryning hotar att döda personer som demonstrerar mot partiet. Han har även uppmuntrat sina partikollegor att bära vapen.  Enligt nyhetssidan Ekathimerini hamnade Ilias Kasidiari under söndagen en hätsk diskussion med en polis. Anledningen var att polisen tillät en antifascistisk demonstration i närheten av partiets möte:

– Tro mig, personer kommer dödas ikväll, skriker Kasidiaris i ett filmklipp från händelsen, enligt Ekathimerini.

I samband med mötet viftade partikollegan Christos Pappas med Greklands gamla flagga, i takt till applåderna av partiets anhängare. Flaggan användes när Grekland var en diktatur, då militärjuntan hade makten över landet mellan 1967 och 1974.

Enligt Ekathimerini finns det en till film på Kasidiaris från ett partimöte helgen innan. I den filmen förklarade han för sina partikamrater hur de kan utnyttja olika förmåner de fått tack vare sina politiska uppdrag. Bland annat förklarade han hur de kan utnyttja sin parlamentariska immunitet.

– Vi kan nu lagligt bära vapen och blir inte arresterade på plats om det skulle hända en olycka, säger Kasidiaris.

– Det här gör att vi kan vara lite mer avslappnade under våra aktiviteter.

En nazistisk parlamentsledamot från extremhögerpartiet Jobbik i Ungern tycker för sin del att man ska göra listor på judar som kan vara ”farliga för samhället”:

A Hungarian far-right politician urged the government to draw up lists of Jews who pose a ”national security risk”, stirring outrage among Jewish leaders who saw echoes of fascist policies that led to the Holocaust.

Marton Gyongyosi, a leader of Hungary’s third-strongest political party Jobbik, said the list was necessary because of heightened tensions following the brief conflict in Gaza and should include members of parliament.

Opponents have condemned frequent anti-Semitic slurs and tough rhetoric against the Roma minority by Gyongyosi’s party as populist point scoring ahead of elections in 2014.

Jobbik has never called publicly for lists of Jews.
”I am a Holocaust survivor,” said Gusztav Zoltai, executive director of the Hungarian Jewish Congregations’ Association.

”For people like me this generates raw fear, even though it is clear that this only serves political ends. This is the shame of Europe, the shame of the world.”

Between 500,000 and 600,000 Hungarian Jews died in the Holocaust, according to the Holocaust Memorial Centre in Budapest. According to some accounts, one in three Jews killed in Auschwitz were Hungarian nationals.

Det är uppenbart att nazister och fascister inte förnekar sig. De är samma andas barn som 1930-talets nazister. De är samma andas barn som de som var ansvariga för förintelsen, för massmord på kommunister, judar, homosexuella, romer och andra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements