Skelettfallet saknar allmänintresse

Just nu en rättegång kring ett bisarrt och makabert brottsfall. Mot kvinnan som hade sin lägenhet i Bergsjön full med skelett och skelettdelar. Det handlar om ett bisarrt brott, om än inget allvarligt brott. Brott mot griftefriden. Kvinnan har dock inet grävt upp några lik, utan köpt skelettdelarna på internet. Det hela är onekligen lite knäppt, så konstigt att det egentligen inte har några beröringspunkter med vanligt folks liv. Därför saknar fallet egentligen allmänintresse. Inget allvarlig brott, udda och utan beröringspunkter med vanligt folk.

Ärligt sagt skiter jag i om kvinnan använde ben i sexuellt syfte, ockult syfte, om hon samlade på dem, om det handlar ett extrem intresse för döden eller nåt annat. Hon får ha vilket sex hon vill så länge det inte skadar en annan människa, hon får samla på vad hon vill och hon får ha vilka ockulta eller historiska intressen som helst. Det stör inte mig och det saknar allmänintresse. Nyhetsrapporteringen om fallet är bara frosseri i det avvikande, det udda. Det är ett utslag av samma sak som en gång i tiden innebar att udda människor turnerade runt som uppvisningsobjekt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Sanning_S

    Säg det till moral idiot sverige.