Bisarrt brott till åtal

Idag väcks åtal mot den kvinna som greps i Bergsjön tidigare i år i en lägenhet full med mänskliga skelettdelar. Hon kommer att ställas inför rätta för brott mot griftefriden. Skelettdelarna ska kvinnan i huvudsak ha köpt på internet, bevisligen kommer en del av skelettdelarna från USA. Hon har dessutom sålt skelettdelar vidare till andra personer, bland annat i Uppsala.  Det förekommer handel med likdelar helt öppet på Internet. Kranier och andra skelettdelar har ofta sitt ursprung i Kina eller Indien. Det förekommer regelbundet beslag i Sverige, men de är väldigt få.

Fallet med kvinnan och likdelarna är onekligen ganska bisarrt och mycket märkligt. Men nåt allvarligare brott är det ju inte. Hon har inte mördat nån, hon har sannolikt inte grävt upp nån grav själv och hon har inte vetat att det var förbjudet att köpa och sälja mänskliga skelettdelar. Hennes advokat, Hans Hjalmers, har uppgett att det handlar om att kvinnan har ett historiskt intresse. Att det skulle handla om intresse för historia förefaller mig dock mycket långsökt.

På mig verkar det i alla fall som om kvinnan haft ett ockult intresse av något slag. Varför annars köpa riktiga likdelar? Och även om kvinnan inte lider av nån psykisk sjukdom så kan hon inte må bra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements