Kul på 1940-talet?

Det har i alla fall reklammakare på Stena Line hävdat:

Sedan i somras har färjerederiet skickat ut reklamerbjudande inför potentiella kunders födelsedagar.

”Hurra för dig som föddes på 40-talet! Det här var verkligen ett härligt årtionde när massor av kul hände”, börjar utskicket.

Man undrar ju hur den typen av reklam slinker igenom, finns det verkligen folk som har så dålig omdöme eller så dålig koll på verkligheten. Man undrar verkligen vad det handlar om för okunniga, oseriösa och slappa pajasar. Det hela har dock inte upprört speciellt många. De flesta inser väl att det är ett rent misstag och att reklammakarna inte menade kriget eller koncentrationslägren med sin formulering.

Sen hände det säkert en del kul saker i folks enskilda liv även på 1940-talet. En del som var barn på den tiden, som min mor som bodde långt ut på landet i Västergötland, upplevde väl knappt att det en var krig. Annat var det förstås inne i Göteborg där min far bodde.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements