Hugo Chavez död

Hugo ChavezDen venezolanske presidenten Hugo Chávez har dött efter en tids sjukdom. Det är sannolikt ett hårt slag för utvecklingen mot ett jämlikare och mer modernt och demokratiskt Venezuela eftersom politiken i landet verkar ha varit väldigt upphängd på och beroende av presidenten själv. Det blir en utmaning för regeringspartiet i landet att fortsätta med en politisk linje som gagnar arbetare och fattiga.

Chávez är på inget sätt ensam om att vara vänsterledare i Latinamerika, regeringen i Venezuela är inte ensam om att vara en vänsterregering i världsdelen. Ett faktum som kanske kan göra det lättare för regeringen och en ny president i Venezuela att fortsätta på den inslagna vägen. Även länder som exempelvis Bolivia, Brasilien, Ecuador och Uruguay har vänsterregering av nån kulör även om de kanske inte i alla falll för en sådan politik som jag skulle vilja se.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 svar på “Hugo Chavez död”

  1. Sveriges utrikesminister Carl Bildt kräver ”trovärdig demokrati” efter Hugo Chavez bortgång. Men då får man ju förutsätta att Carl Bildt också kräver en ”trovärdig demokrati” i  Sverige? Eller är det bara Venezuela som skall ha en ”trovärdig demokrati”?

    1. Carl Bildt är ingen demokrat så demokrati för honom är ett kodord för kapitalism.

Kommentarer är stängda.