Vänsterpartiet i Göteborg uppmanar till civil olydnad mot REVA

I helgen samlades över 100 ombud från Vänsterpartiets tio lokalföreningar i Göteborg till partidistriktets årliga konferens. Konferensen tog bland annat ställning mot REVA-projektet och uppmanade till civil olydnad mot polisens jakt på papperslösa flyktingar.

– Jakten på människor utifrån kriterier som ”utländskt utseende” leder till att en rasistisk behandling av människor normaliseras i Sverige. Vänsterpartiet motsätter sig att människor bedöms utifrån sitt etniska utseende istället för sina handlingar, löd en formulering i ett uttalande som antogs av årskonferensen.

– Projektet REVA leder till att papperslösa är rädda för att låta sina barn gå till skolan samt söka nödvändig vård. Projektet strider mot de mänskliga rättigheterna. Till dess att Alliansregeringen ändrar sitt uppdrag till Polisen, uppmanar vi alla att inte visa legitimation om de inte får veta vilket brott som utreds, fastslog årskonferensen.

Svensson/Vänsterpartiet Göteborg

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements