Hemmapremiär och inte tillstymmelse till problem eller bråk

Del 10 av 11 i serien Chicago

cubsIdag promenerade jag genom ett hav av folk i blå och/eller vita kläder. Varenda pub och restaurang inom ett par kilometers håll runt planen var full med folk. Ölen flödade. Motståndarlagets fans kom gående rakt igenom det blåa och vita havet. Endast fyra poliser var synliga för mig. Det var berusat, folkligt, festligt, blandade åldrar och ingen aggressivitet alls. Det var inte i Europa, det var inte fotboll.

Det hela utspelade sig i USA, i Chicago och runt Wrigley Field i Lakeview, hemmaplan för Chicago Cubs, ett av stadens två baseball-lag. Hemmapremiär mot Milwaukee Brewers från grannstaden i norr. Inga problem, inga inställda matcher. Inget bråk, inget stök, i princip ingen polis. Lite skillnad mot europeisk fotboll måste jag nog säga. Wrigley Field är också lite speciell, man kan se in på arenan från hus runtomkring. Där har det också byggts läktare som man kan köpa biljett till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Ett annat USA – det fattiga USASvenskarna i Chicago >>
Advertisements