Relations-hjärnan

Daniel GolemanBoktips
Daniel Goleman
Social intelligens
LevNu och W&W

Relations-hjärnan

Efter storsuccén ”Känslans intelligens” kom också ”Social intelligens”, en mäktig  och aktuell populärvetenskaplig skildring av vår sociala relationsinriktade hjärna. Som visar att mänskliga möten oundvikligen sprakar av känslor och hormoner som binder oss samman – i uppbyggande eller nedbrytande riktning. Som visar att kollektivet, socialiteten, medmänniskor ger oss mening.

Det är numera självklart att vårt (inte minst sociala) beteende styrs av generna. Men i samverkan med miljön/kulturen/medmänniskorna. Boken visar också hur omgivningen påverkar HUR gener kommer till uttryck – genetisk determinism hör hemma på historiens sophög. Att sätta arv mot miljö är som att fråga om längden eller bredden bidrar mest till en rektangels yta, skriver Goleman.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Goodreads, Google, ABC, UPF,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements