Arbetskraftsinvandringen till Sverige är låglöneinvandring

All statistik visar det klart. Huvuddelen av arbetskraftsinvandringen till Sverige består av låglöneinvandrare från Thailand, Vietnam, Kamerun, Litauen, Polen osv. Det handlar om att fattiga människor i andra länder utnyttjas med låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Ibland tvingas de också betala för ett arbeta i Sverige och i sällsynta fall kan man se det hela som ren människohandel. Detta skiter SVD:s Thomas Gür i.

Thomas GürHan skiter i att folk utnyttjas, han skiter i hur verkligheten ser ut. Han tror istället på sina egna fantasier om att arbetskraftsinvandringen handlar om att experter kommer hit. De finns också och de hade inte några problem att komma hit för att arbeta även innan lagstiftningen för arbetskraftsinvandring ändrades.

Problemet med skolan och lärarnas kompetens som Gür fokuserar på har inget med arbetskraftsinvandring eller inte att göra. Orsaken till de problemen är den borgerliga regeringens urusla skolpolitik och den tidigare socialdemokratiska regeringens dito. Det handlar om nedskärningar, nedmontering, försämrade arbetsförhållanden, dålig arbetsmiljö, dåliga löner, privatiseringar, vinstintressen i skolan och liknande. Thomas Gür stöder den politiken så hans ledarartikel i SVD är bara skitsnack utan egentlig substans.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements