Afghanistan behöver barnmorskor, inte soldater

Hans Linde

Hans Linde

Regeringen fortsätter att förhala tillbakadragandet av de svenska trupperna från Afghanistan. Carl Bildt öppnar nu upp för att ha kvar svenska soldater i landet efter 2014. Vänsterpartiet motsätter sig detta och menar att det Afghanistan behöver är barnmorskor och lärare, inte soldater.

– De flesta länder som har soldater i Afghanistan avvecklar nu sina insatser, eller har redan gjort det. Men den borgerliga regeringen vill förlänga. Det börjar bli relevant att fråga sig om Sverige ska bli det sista landet med soldater i Afghanistan, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

– Sveriges militära insats i Afghanistan är ett misslyckande. Detta faktum kan Carl Bildt inte förändra genom att öppna upp för att ha svenska soldater kvar i landet efter 2014, säger Hans Linde.

Svensson/Vänsterpartiet

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements