Hägglund vill ge rika bättre förskola och fattiga sämre

Göran HägglundDet blir nämligen det troliga resultatet om folk ska betala mer för att ha sina barn i en mindre barngrupp på förskolan. På kommunal nivå visserligen och inte på den enskilda förskolans nivå. De som inte har pengar får stå ut med större barngrupper, något som kan men inte måste innebära en sämre förskoleverksamhet. Rika i rika kommuner kan köpa sig mindre barngrupper och bättre verksamhet om kristdemokraternas förslag skulle bli verklighet. Rika kommuner med rika invånare eftersom det finns vissa villkor för höjningen och kommunerna själva också måste bidra med pengar.

Det hela blir alltså ändå ytterligare ett förslag om att segregera välfärden, ta från fattiga och ge till rika. Visserligen är inte hundra kronor mycket. Visserligen ska höjningen bara ske för folk som tjänar lite mer. Men att kommuner kan välja kommer att innebära att man ger möjlighet för rika kommuner med rika invånare att skaffa mindre barngrupper medan fattiga kommuner med fattiga invånare inte kan det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements