Fakta och flum

Tro, dogmer och biologiBoktips
Bruce H. Lipton
Tro, dogmer och biologi
Sorena förlag

Fakta och flum

Visst vetenskapen, biologin, medicinen och hälsotänkandet borde ha ett öppnare sinne inför alternativ, indiansk och österländsk medicin, energiers betydelse, kvantfysik, parapsykologi, andliga erfarenheter etcetera. Och det är sant att nya epigenetiken visar att förvärvade egenskaper visst kan ärvas – vilket Lamarck menade, men inte Darwin.

Men författaren till boken (med underrubriken ”Hur vårt undermedvetna styr våra gener”) har missat att flertalet evolutionsforskare idag balanserar arv/gener OCH miljö, samt konkurrens OCH samarbete. Dessutom drar han sjövilt stora växlar på epigenetiken och lanserar en biologi-inspirerad religion!? Skilj på veta/är och tro/bör!

Hans Norebrink 

Läs mer: Soulbooks, Kulturen, Knuff,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements