Hizbollah – en terrorgrupp?

Jag anser inte att Hizbollah ska betraktas som en terrorgrupp. Inte ens deras militära gren. De utför inga terrordåd. De strider normalt enbart i Libanon, i huvudsak för att försvara landet från Israel. Idag har de dock också tagit ställning för diktatorn Assad i Syrien och deltagit i inbördeskriget där. Säkerligen har de där begått övergrepp. Men övergrepp är inte samma sak som terrordåd.

Hizbollah är ingen organisation jag gillar. Deras politiska ställningstaganden är inte mina och deras deltagande i inbördeskrigets Syrien på diktatorns sida bör naturligtvis kritiseras och fördömas. Men oavsett det så handlar det i Hizbollahs fall inte om en terroristorganisation och Hizbollah bör inte finnas med på såna listor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements