Har folk glömt bort hur farligt vatten är?

Hav och strand

Förra året var det så uselt väder att vi egentligen aldrig fick nån sommar. Det regnade och regnade, blåste och var kallt. I år har det så här långt varit en fin, en alldeles utmärkt sommar och folk har plockat fram sina båtar, surfingbrädor och annat. Folk hänger vid vattnet, havet eller nån sjö, hela dagarna.

Samtidigt verkar det som om många glömt bort hur farligt vatten är. Människor drunknar löpande band. Vatten är farligt, man orkar aldrig simma så långt som man tror och små barn ska aldrig vara utan uppsyn i närheten av vatten. Och barn bör lära sig simma så fort som möjligt. I båt ska man ha flytväst. Om folk bara tänkte efter först och var mer försiktiga skulle inte så många drunkna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements