Hatet drabbar fler än kvinnor

Så långt har den okunnige Ivar Arpi i SVD rätt. Men inte längre än så. För förutom kvinnor är det vänsterfolk och invandrare som utsätts för näthat och aggressioner i kommentarer. Antalet borgerliga politiker eller liberala feminister som drabbas är försumbart. Eftersom hatarna är högerextremister så är de av naturliga skäl mest aggressiva mot vänsterfolk. Hårdast drabbade är kvinnor som är feminister och vänster.

Det är naturligtvis inte så att skribenter på den konservativa och högerliberala kanten inte ibland drabbas av näthat. Det händer självklart, men hårdast drabbade är vänsterfolk, feminister, kvinnor och invandrare.

Det förvånar mig dock inte att Arpi inte vet detta. Han är tyvärr väldigt okunnig. Om det mesta. Det är tråkigt med en så okunnig ledarskribent. Men vill SVD ha det så så får de gärna behålla honom om de vill. Jag har inga egentliga invändningar mot att högerkrafter har dåliga företrädare och känner absolut inget hat. Det är också väldigt få vänstermänniskor som ägnar sig åt näthat, men väldigt många högermänniskor som gör det.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements