Bränna ner arbetsförmedling – vilka djävla idioter!

En liten grupp personer (om det nu ens är en grupp) som patetiskt nog kallar sig IRA (Internationell Revolutionär Aktion) hävdar att det var de som brände ner arbetsförmedlingen i Arlöv mitt i sommaren. Om det är sant är det en puckad handling, en idiotisk handling som ingen tjänar nånting på. Om det inte är sant så är det en megaidiotisk handling att hävda att man gjort det. Oavsett vilket så är det korkat och idiotiskt av Motkraft att publicera deras uttalande.

Ett uttalande som för övrigt är lika patetiskt som namnet på gruppen:

Eftersom vi inte längre är fasta på arbetsplatserna har arbetsplatskampen förlorat sin betydelse. Vi har även konstaterat att vår instabila arbetssituation förmedlats av Arbetsförmedlingen (rekrytering är för dyrt för företagen). Därför anser vi att sabotage mot Arbetsförmedlingen är nödvändigt för att visa vårt missnöjje och hindra utsugningen.

Den överväldigande delan av svenska arbetarklass arbetar och står inte utanför arbetsmarknaden. Hur det då skulle vara så att kampen på arbetsplatser skulle vara passé verkar ärligt inte riktigt övertänkt. Att arbetsförmedlingen skulle stå för huvuddelen av kostnaderna för företagen rekrytering är sannolikt inte heller sant. Idag är det snarare bemanningsföretag som står för rekryteringskostnader. Privatiseringen har gjort sitt. Om det är huvuddelen av dessa kostnader eller inte har jag inte en aning om, men det är ganska irrelevant.

Att arbetskraft är ”varor” är ju inte heller det nåt nytt. Det är kapitalismens funktionssätt. Knappast arbetsförmedlingens skuld.

Till slut. Att bränna ner en arbetsförmedling har noll påverkan på arbetarklassens möjligheter att få det bättre eller att göra det bättre för sig själv. En liten grupp unga som leker terrorister (men inte är det, utan bara är idioter) är totalt betydelselös i sammanhanget.

Jag kan förstå att man är sur på arbetsförmedlingen som så vitt jag vet nästan aldrig lyckas hjälpa nån och i verkligheten mest är ett ineffektivt kontrollorgan med en möjligtvis korrupt men i alla fall rätt misslyckad och överbetald chef.

Att bränna en enskild arbetsförmedlingslokal förändrar inte direkt detta. Det gör snarare mer skada än nytta även om skadan begränsas av den eventuellt skyldiga gruppens betydelselöshet.

Intressant?
Borgarmedia: Skanskan1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SR1, 2, 3, 4, SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements