Överklasskolan Lundsberg borde förblivit stängd

Del 11 av 12 i serien Lundsberg

Mobbning förekommer i många skolor. Organiserad pennalism i ett fåtal. Kanske bara en, eventuellt två. Kanske bara Lundsberg, eventuellt också Sigtuna. Bägge privata internatskolor som får mer bidrag per elev än några andra skolor.  Dessutom kostar det stora pengar att gå på skolorna. Mer än 200 000 kronor på ett år när det gäller Lundsberg. Alltså går där bara barn till rika.

På Lundsberg hade skolledning kännedom om den organiserade pennalismen och det är välbelagt att sådan förekommit under hela skolans existens. Det är helt enkelt en del av kulturen i att skolan in i den svenska överklassen. Meningen är att blir översittande, dryga och arroganta äckel. Alla blir ju inte det ändå. Men det är meningen. Pennalismen är en del av utbildningen. Det ingår i konceptet. Skolledningen har vetat om det, inte åtgärdat problemen trots påpekanden.

Hade nåt liknande skett på en vanlig skola, en religiös friskola, en privatskola av annat slag så hade den varit stängd. Sen länge. Av skolinspektionen, polisen eller annat sätt. Enda anledningen till att Lundsberg inte är stängd och kunde öppna igen efter stängningen är att det är en ren överklasskola. Det handlar om folk med mycket pengar, det handlar om ledande advokater och folk som har råd med ledande advokater.

Det är en klassfråga. Överklassen tycks kunna göra som de vill. De tänker inte foga sig i demokratiska beslut tagna av en demokratisk  instans som lyder under ett demokratiska vald församling så då låter man nån påverkbar överklassperson i förvaltningsdomstolen öppna skolan igen (och nej svenska domstolar är egentligen ingen demokratisk inrättning, domarna utser i praktiken varandra). Överklassföräldrarna reagerar inte mot pennalismen, mobbningen, misshandeln, brotten som deras barn begår utan mot att skolan stängs på grund av sagda brott. Det är onekligen bisarrt.

Lundsberg är bara öppet för att det är en överklasskola. Klassamhället visar sitt smutsiga tryne.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Överklasskolan LundsbergÖvergreppen kan fortsätta på Lundsberg >>
Advertisements
 • Hej,

  Har du varit på Lundsberg? Har du någon närstående som jobbat eller gått på skolan? Vet du om de som går där idag ser det du troligtvis läst om i media och sedan bildat dig en uppfattning?

  Alla har rätt att ha en uppfattning och en åsikt. Men försök att grunda den på fakta och inte lösryckta påståenden och fabuleande i media etc.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skolinspektionens-agerande-ar-markligt_8513986.svd
  Mvh Elisabeth

  • Jag har tillräckligt goda kontakter för att veta hur det är och har varit på Lundsberg genom berättelser och vittnesmål (tidigare elever och barn till tidigare elever samt andra släktingar till elever).

   Skolinspektionens rapporter bekräftar organiserad pennalism, det finns böcker och tidningsartiklar av tidigare elever, kostnaderna, ditt namn, genomgång av styrelser osv bekräftar att det är en överklasskola.

   Bidragen (att skolorna får mer än andra skolor i bidrag) är ju liksom ingen hemlighet. Grundaren William Olssons syfte med skolan är inte heller nån hemlighet.