Högerextremisterna – antidemokraterna

Högerextremister, rasister, må det vara nazister eller fascister, medlemmar i Svenskarnas Parti (SVP) eller Sverigedemokraterna (SD, en liten brasklapp här, det finns folk som stöder SD och som är medlemmar i SD som är anhängare av demokrati) är motståndare till demokrati. Motståndare till folkstyre och demokratiska val, motståndare till alla människors lika värde oberoende av ursprung, tro och sexuell läggning.

Det visar de genom sin rasistiska ideologi och propaganda, genom sitt förakt för andra och genom direkt odemokratiska aktioner, våld och mord. Nu senast är det Svenskarnas Parti som angripit media och demokratiska instanser med odemokratiska påtryckningar, avstängningar och propaganda. Inget allvarligare med själva avspärrningen i sig (som ju egentligen är en rätt fyndig aktion om vi bortser från budskapet), men de utvalda måltavlorna sammantaget med den propaganda som fördes fram tyder på ett stort förakt för och ett stort motstånd mot demokrati. Samt ett totalt avståndstagande från människors lika värde. Nazisterna, högerextremisterna avslöjar sig själva som de antidemokrater de faktiskt är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements