Det är klart att det borde finnas snabbtåg mellan Göteborg och Oslo

Från Göteborg tar det tre timmar till Stockholm, 4 timmar till Köpenhamn eller till Oslo. Det är 50 mil till Stockholm, 30 till Köpenhamn och 30 till Oslo. Det borde i själva verket gå att åka till Oslo eller Köpenhamn på lite kortare tid än 2 timmar. Det hade också gått om det hade funnits ordentliga moderna järnvägar. Till Köpenhamn finns det sådan järnväg om några år när tunneln genom Hallandsåsen öppnats och dubbelspårsutbyggnaden genom Halland blivit färdig. Kvar finns då bara flaskhalsarna Göteborg C och Lund.

Snabbtåg

När det gäller Oslo finns inga svenska planer på att bygga en modern järnväg. Däremot vill Norge göra det. De vill självklart ha med svenska regeringen på tåget om man nu får lova att uttrycka det så. Lokala politiker i Göteborg är självklart intresserade, Göteborg är ändå Norges viktigaste hamn tonnagemässigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements