Polis gripen som misstänkt för mord på svenskar i Frankrike

September 2012 mördades fyra personer i de franska Alperna. Tre var släkt med varandra och den fjärde en förbipasserande cyklist. De tre var irakiska flyktingar, mannen var fortfarande irakisk medborgare, en av kvinnorna svensk medborgare och bosatt i Sverige, den andra kvinnan dotter till den första och uppväxt i Sverige samt gift med mannen. Den äldre kvinnan verkar ha haft ett brittiskt pass också. Två flickor, döttrarna till paret, överlevde händelsen.

Omständigheterna kring mordet tydde på en professionell mördare, men anledning, motivet, har aldrig klarlagts. Handlade det om spioneri, familjefejd, gangsteruppgörelse? Ingen vet egentligen. Men nu, mer än ett år efter mordet har en person som då var fransk polis gripits som misstänkt för mordet. Mannen saknar personlig koppling och nån form av relation till den mördade familjen. Det låter som en inhyrd mördare. Eller handlar det om en knäppskalle?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements