Hettan mer pressande i Norge än annorstädes?

Just nu så är det en enormt härlig värmebölja i Norden. Det är hett, har varit mycket hett i en vecka. Det är skönt, men det kan vara pressande och påfrestande för många ändå. Speciellt pressande tycks det vara i Norge. Med än på andra hål. Mer än annorstädes. Där hallucineras det uppenbarligen fritt, framförallt i säkerhetspolisens (PST) lokaler. Månne saknar de luftkonditionering?

För utifrån tomma intet tycks Norge vara hotat av ett terroristdåd. Inte Sverige, Inte nåt europeiskt land, inte Danmark, utan specifikt Norge. Ärligt sagt känns det inte speciellt trovärdigt.

Norska PST missade totalt det enda terroristdåd av någon som helst dignitet som ägt rum i de nordiska länderna de senaste 100 åren. Nämligen det av Anders Behring Breivik utförda terroristdådet för tre år sen. Ett terrordåd utfört av en tvättäkta norrman med ideologiska rötter i ett av Norges nuvarande regeringspartier.  Ett terrordåd som de flesta norrmän tycks vilja glömma bort och ha en tendens att glömma bort.

Så ärligt sagt, PST är inte trovärdiga när det gäller terrorism och jag tvivlar på att hotet om ett terroristdåd i Norge är speciellt stort eller allvarligt. Omöjligt är det förstås inte att det existerar ett hot, men det är inte heller troligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements