Rörös fiskebåtar beskrivna

Under slutet på sommaren har jag en del av tiden ägnat mig åt att skaffa fram bilder på och beskriva större delen av de fiskebåtar som funnits på Rörö de senaste drygt hundra åren. En del jobb finns kvar att göra, men så här långt är det ett ganska hyfsat resultat jag uppnått. Tidigare fanns ingen sida som beskrev Rörös Fiskebåtar och historia. Det fanns för flera andra öar och fiskelägen men inte för den ö som idag  är Sverige näst största fiskeläge utifrån ägt tonnage. Inte illa jobbat för en liten ö med ungefär 270 invånare. När jag växte upp på ön i slutet av 1950-talet och början av 1960-talet var där cirka 350 invånare och som mest en 14-15 större fiskebåtar. Då var det ett av de mindre fiskelägena i Bohuslän.

Rörö hamn

Hamnen på Rörö innan de nya husen ovanför hamnen var färdigbyggda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements